Seier i serieåpningen for herrelaget

Arkiv-bilde fra kvalik 2.div

I lørdagens serieåpning i 2.divisjon mot Herkules fra Skien var det mange spente sjeler i Tromsdalshallen, på banen og på tribunen, både før kampen og iallfall gjennom hele første omgang. I begynnelsen av omgangen veksla det med at Bravo var ett mål foran eller at det sto uavgjort, fram til 7-7. Så var Bravo oppe i en tremålsledelse på stillinga 14-11 og 15-12. Herkules gikk likevel til pause med enettmålsledelse 15-16, etter at Bravo på slutten av omgangen slapp inn 4 mål uten å kvittere.

Men spenningen ble litt mindre i starten av andre omgang. Bravo utlignet raskt ettmålsledelsen Herkules hadde til pause. Så var det stillingskrig fram til 18-18, før Bravo strammet til bakover og slapp seg løs framover. 7 strake mål fikk Bravo fram til midtvegs i omgangen, uten at Herkules greide å kvittere. Mens publikum satt forpinte i spenning og lurte på om Bravoguttene ville klare å holde på ledelsen ut kampen, så viste spillerne selv stor klokskap ute på banen. De kontrollerte kampen ut, og var til og med oppe i åttemålsledelse på 29-21 og 30-22, før Herkules fikk lov til å knappe litt inn igjen mot slutten.

Laglederne til Bravo, Goran Kovačić og Eirik Engelsen, holdt spillerne sine i stramme tøyler gjennom hele kampen, og var raskt ute med å gjøre taktiske endringer når det var påkrevd. Sånn sett hadde de full kontroll over kampen, bortsett kanskje fra de siste minuttene av første omgang hvor litt for mange mål rant inn bakover uten at Bravo greide å kvittere.

Uternom et målvaktsbytte de siste minuttene av første omgang, så sto Bravo med samme mannskapet på banen helt fram til etter at det var spilt 50 minutter. Mot slutten av kampen blei det imidlertid gjort flere bytter, slik at flere av spillerne fikk kjenne på følelsen av å spille i allnorsk 2.divisjon. Olav Olsborg og Henning Limstrand var raskt ute med å skåre hvert sitt mål når de kom på banen, og alle tre målvaktenei troppen fikk prøve både hvordan det er å slippe inn mål og å redde skudd i 2.divisjon.

Det er nok litt uvanlig, og kan også være risikabelt å holde de samme spillerne på banen så lenge før det byttes; ofte trenger spillerne pauser både for å ta seg inn fysisk, og for å få justert spillet. I denne kampen lyktes imidlertid taktikken fullt ut; de færreste lagledere ønsker nok å gjøre bytter når spillet flyter i angrep og forsvar og laget ditt får sju mål på rappen uten at motstanderen kvitterer. Det er også usedvanlig god lærdom for unge spillere å sitte på benken i en slik kamp. Disse unge og talentfulle spillerne til Bravo vil vi garantert få se mer til utover i sesongen, sannsynligvis allerede i neste hjemmekamp i 2.divisjon, søndag 24.september kl 14:00 mot Sarpsborg.

Det som var skuffende i denne kampen, var at det bare var 41 betalende tilskuere på kampen. Vi må imidlertid skynde oss å tilføye at de som var der gjorde mye utav seg og gjorde det de kunne med å hjelpe hjemmelaget fram til seier, men det er plass til langt flere i Tromsdalshallen. Flere omstendigheter kan nok forklare det lave publikumstallet, bl.a. det gode septemberværet denne lørdagen, men vi må kunne håpe på at adskillig flere tar vegen innom hallen når Bravoguttene spiller hjemmekamper. Det fortjener guttene, og det fortjener også publikum i Tromsø. Det som synes helt sikkert, er at dette laget ikke kommer til å bli en kasteball denne sesongen som debutanter i allnorsk spill, men de vil også behøve hjelp av et tallrikt